HIIHTO: Hannah Smart hiihti Hopeasommissa hopeaa

Hannah Smart hiihti hopeaa Hopeasommassa

Kainuun Sanomien Urheilu Julkaistu 5.3.2016 klo 11:55

14-vuotiaat kilpailivat ensimmäistä kertaa sprintissä.

Juha Aaltonen, Pekka Pajala

Sotkamon Jymyn Hannah Smart voitti historiallisessa kilpailussa hopeaa perjantaina Kuopiossa Hopeasomman finaalien avauspäivänä. Smart hävisi 14-vuotiaiden tyttöjen 620 metrin vapaan hiihtotavan sprintissä ajallaan 1.42,66 puolitoista sekuntia mestarille.

Vuosi sitten HS-sprintit hiihdettiin nuorten SM-hiihdoissa Imatralla ja kuusi parasta meni suoraan karsinnasta A-finaaliin.

Kuopiossa sprintti palasi Hopeasompiin ja pidettiin normaali maailmancup-tyylinen kilpailu eli karsinnan jälkeen oli alkuerät ja välierät ennen A-finaalia. Kuopiossa ratkottiin ensimmäisen kerran myös 14-vuotiaiden sprinttimestaruudet.

– Kaikki matkat ovat minulle yhtä tärkeitä. Tänään jäin alussa jälkeen muista, mutta mutkassa sain hyvän paikan ja nousin ylöspäin. Loppu sujui tosi hyvin, Smart sanoi.

Tenetin koulua käyvä Smart oli todella yllättynyt mitalistaan. Tavoite oli kymmenen parhaan joukkoon.

– Lauantaina on sama tavoite, mutta sunnuntaina en hiihdä viestiä, kun yksi tyttö sairastui, Smart sanoi