VAELLUKSEN MM SOTKAMOSSA

22.2.2017

VAELLUKSEN MM SOTKAMOSSA

Turvallinen luonnossa liikkuminen on arvokas ja monikäyttöinen kansalaistaito. Sen harjoitteluun ja omaksumiseen tarjoutuu oiva tilaisuus syyskuun alussa Vuokatissa järjestettävässä ensimmäisessä vaelluksen MM-kisoissa. Kehittymisen ja kilpailemisen välillä on valittavana kaksi vaihtoehtoa, mestaruussarja ja haastajasarja.  Mestaruussarjassa, joka on erävaelluksen avoin SM-sarja, verrataan osaamista ja kuntoisuutta muihin kisailijoihin. Parhaat palkitaan MM-mitaleilla. Haastajasarjassa voi kokeilla taitoa ja osaamista parinsa kanssa sekä verrata sitä muihin vaeltajiin. Sarjassa kilpaillaan myös erävaelluksen Suomenmestaruuksista naisten, nuorten ja veteraanien sarjoissa. Tehtävistä saatavalla palautteella saa mahdollisuuden kehittää vaellustaitoa ja kokemusta luonnossa selviytymisessä.

Tärkeimmäksi tavoitteeksi sopii ottaa maalin saavuttaminen. Sillä osoittaa itselleen ja muille hyvää taitotasoa. Siinä sivussa oppii luottamaan itseensä vaeltajana.

Kisa käydään parikilpailuna suunnistaen rastien kautta yöpymispaikoille ja maaliin. Rasteilla on erätaitoihin, ensiapuun, luonnontuntemukseen ja suunnistukseen liittyviä tehtäviä. Tehtävissä onnistuminen suunnistuksen ohella määrittelee sijoituksen kisassa.

Tarkemmat tiedot ilmoittautumisesta, säännöistä ym. löytyy sotkamonjymy.fi/kilpailut ja tapahtumat sivuilta. Kisa käydään 1.-3.9. ja ennakkoilmoittautuminen päättyy 31.7.

 

Tervetuloa reippaaseen erätaitojen mittelöön Sotkamon vaaroille