Lentopallo on kivaa

2.12.2017

Vapaa-aikaa jää vähän, mutta kaverit ymmärtävät, että pelaaminen on tärkeää

Mari Heikura

Siskojen esimerkki johdatti Emmihelmi Erkkilän(12) ja Inkaliina Kähkösen (13) lentopallon pariin. Lentopallo on kivaa ja liikunnasta on aina hyötyä elämässä, tytöt toteavat.

 

 

Sotkamon Jymyn lentopallon C-tytöissä pelaavat Emmihelmi ja Inkaliina harjoittelevat kolmesti viikossa ja usein viikonloppuisin on pelejä. Joukkueessa on tyttöjen mukaan hyvä henki, eikä muutaman vuoden ikäerokaan tyttöjen kesken haittaa.

 

– Kyllä jutun aihetta riittää, vaikka eri-ikäisiä ollaan, Emmihelmi toteaa. Kukaan ei jää yksin joukkueessa ja kaikki ovat kavereita keskenään, tytöt kertovat.

 

 

Yleensä tytöistä on treeneihin kiva lähteä. Silloin kun ei ihan huvittaisi voi muistella hyvää oloa, mikä harjoitusten jälkeen tulee.

 

– Kiva fiilis treenien jälkeen auttaa jaksamaan, Inkaliina toteaa.

 

– Ja kaverit, Emmihelmi jatkaa.

 

Inkaliinan mukaan lentopallossa oppii kommunikoimaan kaikenlaisten ihmisten kanssa. Vapaa-ajasta tytöt ovat joutuneet osittain luopumaan pelaamisen takia, mutta kaverit ymmärtävät kyllä ja palaaminen on kivaa.

 

– Koulukavereiden kanssa ei kerkee olemaan niin paljon. Kyllä ne ymmärtää, kun tietävät, että tää on tärkeä juttu, Inkaliina kertoo.

 

Emmihelmi pelaa lentopallon lisäksi myös jalkapalloa.

 

 

Tavoitteena tytöillä on kehittyä pelaajina ja joukkueena.

 

– Niin korkeelle kuin vain pääsee, Inkaliina toteaa tavoitteistaan. Emmihelmi ei vielä tiedä onko lentopallo hänelle tulevaisuudessa ykköslaji, mutta ainakin vielä aika riittää useampaankin harrastukseen.

 

– Sitten kun ei aika enää riitä, pitää valita mieluisin, hän toteaa.

 

A Kiva fiilis treenien jälkeen auttaa jaksamaan." 

 

Inkaliina Kähkönen