Maastohiihdon Suomen Cup käyntiin Vuokatista

5.11.2020

Maastohiihdon Suomen Cup pyörähtää jälleen käyntiin Vuokatissa 7.-8.11., jolloin kilpaillaan sekä miesten että naisten vapaan hiihtotavan sprintit ja viestit. Paikalle saapuu lähes koko Suomen hiihdon kerma. Pitkästä aikaa on myös järjestävällä seuralla oma edustuksensa niin sprintissä kuin viestissä. Sotkamon Jymyn nuoret miehet Tuukka Tolkkinen ja Topias Törmäkangas avaavat kisakauden kovassa seurassa kilpailemalla sprintissä. Sunnuntain viestiä varten joukkueeseen liittyy vielä Eero Sorsa ja nuoret jymyläiset hiihtävät kisassa järjestyksessä Tuukka, Topias ja Eero.

Kilpailun järjestelyistä vastaa jälleen Sotkamon Jymy ry ja kilpailunjohtajana toimii jo vuosien kokemuksella Jymyn Marita Kaipainen. Kisanäyttämönä toimii Vuokatin urheiluopiston ampumaradan maaston ensilumenlatu. Lunta olikin purukasojen alla varastossa ennätysmäärä, kaikkiaan yli 70 000 kuutiota. Keliolosuhteet ovat olleet syksyn kuluessa sen verran lämpimät, että latua on auki maastossa vasta ensimmäiset 2,5km. Kulunut viikko oli poikkeuksellisen lämmin, joten latua on paikkailtu urakalla. Olosuhteet kisoihin ovat kuitenkin tällä hetkellä erittäin hyvät. 

Sotkamon Jymyn järjestelyorganisaatio on pieni, mutta tehokas. Kokenut porukka on saanut rinnalleen paljon jymyläisiä nuoria. Seuratoiminta kantaa hedelmää myös tapahtumajärjestämisen näkökulmasta. Ilman tapahtumia ei seuralla ole käyttövaroja ja ilman talkoolaisia ei ole tapahtumia. Jymyläinen - liity joukkoon!

Koronan aiheuttama poikkeustilanne näkyy myös kisajärjestelyissä, jotta kilpailut voidaan viedä turvallisesti läpi. Turvaetäisyyksistä tulee huolehtia ja maskeja on hyvä käyttää. Maastossa ladun varressa on toki hyvin tilaa. Lipunmyynnistä vastaa jälleen LionsClub Sotkamo, joka toteuttaa sen omana hyväntekeväisyys aktiviteettinaan Jymyn nuorisotyölle. Lipputulot luovutetaan seuralle sellaisenaan lyhentämättömänä. Lipunmyyntipaikkoja on kaksi ja vain käteinen käy maksuvälineenä. Tapahtumassa suositellaan käytettäväksi maskeja ja huolehtimaan turvaväleistä. Tapahtuman järjestelyiden osalta on konsultoitu Kainuun keskussairaalan infektiosairauksien erikoislääkäri Olli-Pekka Koukkaria.

 

TERVETULOA nauttimaan maastohiihdon huipputapahtumasta turvallisesti ja kannustamaan jymynuoria menestykseen!

Lippujen hinnat: (la & su) aikuinen 10€/hlö ja perhelippu 20€ (alle 12-vuotiaat ilmaiseksi). Maksu VAIN käteisellä!

 

Aikataulu:

La 7.11. klo 10.00 alkaen sprintit (V)

Su 8.11. klo 11.00 alkaen viestit (naiset 3 x 4km ja miehet 3 x 6km, vapaa)


Terveisin Sotkamon Jymyn johtokunta